Sagamat fikk matpris
2008-08-07
TAKKER: Arvid Hatling mottar matprisen på 50.000 kroner (Foto Trøndersk matfestival)
Steinkjerbedriften Sagamat fikk årets trønderske matpris for sin nytenking og utvikling av lakseprodukter. Sagamat drives av Arvid og Kari Johanne Hatling.
Av: Morten Stene
Sagamat fra Binde i Steinkjer vant Trøndersk Matpris 2008. Prisen på 50.000 kroner ble delt ut av fisk- og kystminister Helga Pedersen, i forbindelse med åpningen av Trøndersk matfestival 7. august 2008 i Trondheim.
Fisk
Sagamat driver med videreforedling av laks til festbordet og råvaren kommer fra Trøndelagskysten. Bedriften har levert positive resultater i mange år og hadde en betydelig omsetningsøkning i 2007.
Representerer nytenking
I begrunnelsen heter det:
Sagamat er i ferd med å få luft under vingene i regi av Arvid og Kari Johanne Hatling. Bedriften har klart å gjennomføre et spennende utviklingsarbeid innen trøndersk matproduksjon. Bedriften er frisk og innovativ. Den representerer nytenking, har ildsjeler, er matentusiaster og er også fødselshjelpere for andre bedrifter. De er opptatt av å være faglig i front og markerer seg ved stadig å nytte ekstern kompetanse for å utvikle bedriften og deres nettverk er bredt.
Innovasjon Norge
Trøndersk Matpris ble opprettet av Innovasjon Norge i Nord- og Sør-Trøndelag i forkant av den første gjennomføringen av Trøndersk Matfestival i 2005.