Ny jernbanerestaurant i Steinkjer
2010-08-01
Fredag 30. juli 2010 åpner historiens første jernbanerestaurant i Steinkjer.
Av: Morten Stene
Perrongen – Pizzeria – Restaurant & Café er navnet på nyskapningen, som skal drives av kokk Sevket Sahin og pizzabaker Ali Kücükgöncü, begge med tyrkisk bakgrunn.
Ombyggingen av lokalene startet på nyåret i år. Resultatet er blitt et innbydende lokale med plass til 70 spisegjester. I tillegg er det plass til å servere 24 gjester utendørs, på sida som vender mot Rådhuset.
Menyen er innholdsrik med både varmt og kaldt, salt og søtt, pizza og pasta. Øl- og vinrett er sikret. Perrongen – Pizzeria – Restaurant & Café har også lunsjmeny noen timer midt på dagen.
Tidligere billettekspedisjon
Perrongen – Pizzeria – Restaurant & Café leier lokale av Frank Michelsen fra Steinkjer som eier Banegården AS sammen med Bjørn Veimo fra Levanger. De kjøpte gården av Trønderbilene i 2007. Tidligere ble lokalene brukt til billettekspedisjon og venterom for NSB og Trønderbilene.
Nå har NSB trukket seg tilbake til den gamle stasjonsbygningen. Den er en bit av bygningsmassen i gamle Steinkjer som berget unna bombene i 1940.
Bygningen ble tegnet av arkitekten
Paul A. Due og tatt i bruk da
jernbanestrekningen Hell–Sunnan ble åpnet i november 1905.