Et fem dekar stort grøntområde i Steinkjer fra 1996 til 2018.
Parkanlegg på området til Høgskolen i Nord-Trøndelag/Nord universitet fra 1996 til 2018.
Høgskoleparken var et fem dekar stort parkanlegg i Steinkjer, anlagt sommeren 1996 på området til Høgskolen i Nord-Trøndelag (senere Nord universitet). Parken lå nordvest for krysset mellom Sannangata og Skolegata, som en forlengelse av Byingeniør Gregussons gate mot Steinkjer gravplass. Den var i bruk som park fram til januar 2018, da tomten ble omregulert for bygging av InnoCamp/Nord universitet.
Parkens utforming og innhold
Parken ble tegnet av arkitekt Odd Hage fra Arnstad-Heggenhougen-Hage A/S, og anleggsarbeidet ble utført av Steinkjer Hageselskap. Den offisielle åpningen fant sted 5. september 1996.
Høgskoleparken inneholdt 1.437 planter fordelt på 30 ulike sorter og var kjent for sine kuriøse steinskulpturer. Disse skulpturene bidro til parkens unike karakter. En viktig del av parkens arkitektoniske utforming var å knytte sammen de mange ulike bygningene i området.
Fra skolegård til park
Før parkanlegget ble etablert, var området en asfaltert skolegård for Steinkjer skole. Med oppføringen av Høgskoleparken ble området omgjort til et grøntområde som både ga estetisk verdi og skapte en sammenhengende arkitektonisk helhet for høgskoleområdet.
Asbjørn Følling-bysten
Sommeren 2002 ble bysten av Asbjørn Følling, den verdenskjente legen og biokjemikeren fra Følling i Steinkjer, flyttet til Høgskoleparken. Dette ga parken ytterligere historisk og kulturell verdi.
Avvikling
I januar 2018 ble parken avviklet for å gi plass til byggingen av InnoCamp, et moderne samlingspunkt for innovasjon og utdanning tilknyttet Nord universitet.
Høgskoleparken eksisterte i 22 år som et viktig grøntområde og sosial møteplass i Steinkjer.
|